Angående autogiro och autobetala e-faktura

Vi har då och då fått in önskemålet om att kunna ta betalt via autogiro. Vi har dock inte kunnat tillmötesgå detta önskemål p.g.a. att funktionen saknas i vårt ekonomisystem speedledger.

Vi har tidigare fått till svar att denna funktion skulle komma under 2017. Svaret vi får nu är att detta skjuts på framtiden, om det någonsin kommer.

Det finns andra system med samma funktionalitet med autogiro. Att byta ekonomisystem är dock ett stort steg som vi helst undviker då det tillkommer mycket arbete i flytten.

Det finns dock alternativ till autogiro. Via de flesta internetbanker finns möjligheten att ställa in E-faktura (som vi erbjuder) att autobetalas.

Detta blir då exakt samma förfarande som vid autogiro. Fakturan betalas per automatik på utsatt datum. Ni behåller dock funktionen att administrera faktura som vanligt (kasta, betala i förtid, ändra). Ni ser även fakturan, summan samt vilket datum det ska dras en månad innan det verkställs.

Önskar ni hjälp med att komma igång med autobetalning av e-faktura. Skriv ett e-mail eller hör av er till någon i styrelsen.

Här nedan finns länkar till hur man går tillväga på de största bankerna:

Swedbank: https://www.swedbank.se/privat/kort-och-betalningar/betalningar/betala-rakningar/e-faktura/autobetalning/

Nordea: https://www.nordea.se/Images/39-11912/e-faktura-lathund.pdf
Kolla under automatisk hantering / bevaka fakturor.

Handelsbanken: https://www.handelsbanken.se/sv/privat/konton-kort-och-betala/betala/betala-rakningar

SEB verkar dock inte ha denna funktionalitet vad vi kan se.

Vi hoppas detta tillmötesgår önskemålet om Autogiro.

Hälsningar
Gustav Dahlstrand
Ordförande, Fröskog Fiber