Nu drar vi fiber!

Om du har anslutit dig till föreningen kan du bortse från denna information.

Beslutet om en byggnation av ett bredbands nät i landsbygdsdelen är taget och kommer att ske under året 2014. Vi ämnar att bygga ut i Fengersfors i en senare etapp. Vi har stöd från kommunen  och även fått beviljat bidrag för byggnation. Det är mer än 130 fastigheter i våran förening på landsbygdsdelen.

Vi vill nu informera er om att det drar ihop sig. Fram till sista April är det möjligt att bli medlem och bli garanterad max priset. Blir man medlem i ett senare skede kan kostnaden stiga avsevärt. Om man är lite osäker så finns möjligheten att ansluta fastigheten nu men vänta med att öppna abonnemanget.

Fördelarna med en fiberanslutning är många, såsom framtidssäkert och snabbt bredband, billiga abonnemangskostnader, tv, telefoni och framtida tjänster. En fiberanslutning är även en säker investering i din fastighet.

Dagens kopparnät är omodernt, dyrt och på avveckling. På många håll har dom lagt ner kopparnätet och ersatt detta med en s.k. mobil hemtelefoni. Denna lösning anses vara otillräcklig och ger få möjligheter.

En anslutning kommer i dagens läge att kosta som mest 20 000kr. Detta betalas enligt en avbetalningsplan vid 4 tillfällen under året.  Många fastigheter köper idag tjänster för uppåt 1000kr/mån när man slår ihop alla räkningar.

Vill du bli medlem görs detta enklast via vår hemsida: froskogfiber.se

Frågor och funderingar?
Telefon: Bengt-Åke Löfgren 070-598 98 10 / 0532-23313.
Det går även bra att skicka e-mail till: info  at  froskogfiber.se

Kostnadsexempel för hushåll idag:
Telia ADSL 8 Mbit, bredbandstelefoni med prisavtal kväll & helg och Tv paket lagom ger en abonnemangskostnad på 597kr /mån.
Summa:         7 164kr /år

Kostnadsexempel för hushåll med fiber:
Telia / Q-market Telefoni, TV och 100mbit bredband 299kr /mån
Driftkostnad:    500kr /år
Summa:         4 088kr /år

Ingen tjänst är beroende av varandra i fiberanslutningen, vill någon endast ha ex. bredband är detta fullt möjligt. Detta är inte alltid möjligt i kopparnätet.

Varmt välkommen som medlem!