Statusuppdatering

Vissa är inkopplade och vissa återstår. Det börjar sakta men säkert köra igång. Arbete pågår för fullt, all info kommer ut via hemsida främst. Det går tyvärr inte snabbare för att ni ringer oss i styrelsen personligen.

Ni kan kontrollera eran status på mediaomvandlaren.
Vid inaktivitet är status lamporna på enheten svarta, ni ”väcker” den genom att jacka ur och i kabeln som ni kopplat till port ”Lan1”.
Alternativt dra ur och i strömadpatern till mediaomvandlaren.

Nu tänds ett par lampor. Ni ska kolla efter lampan som det står ”FX” på. Är denna tänd / blinkar så skall ni ha kontakt med nodhuset.

För er som valt Qmarket går det då att koppla in er och beställa. Ni som vill beställa Telia via Qmarket, detta läggs tyvärr upp tills imorgon som beställningsbart.

För er med Telia gruppanslutning. När lampan är tänd kan ni ringa Telia kundtjänst på 90 200. Det går även via nätet men lättast att ringa.

Ni refererar till att ni vill aktivera era fibertjänster, ni skall uppge personnummer och adress.

Nämn att ni vill avsluta nuvarande tjänster på koppar med överlappning på ett par dagar. Nämn även om ni vill flytta över nuvarande nummer till fibern.

TV kan ni få pin kod till via sms.
Telefoni pin kod kommer ni få via brev.

TV ska funka med direkten ni matat in pin koder, det är bekräftat ute hos medlemmar.
Bredbandet kommer kundtjänst säga att det tar några arbetsdagar. Enligt våra kontakter på Telia ska det gå betydligt snabbare än så, kundtjänst är bara inte underrättade om detta.
Telefoni kommer ta några arbetsdagar, beroende på om ni måste portera ert nummer eller ej.