Telia gruppanslutning: SVT väst, Fryst tv bild samt fakturering

Detta angår er som har valt Telia gruppanslutning.

Idag har Telia försett oss med en temporär lösning på avsaknaden av lokala sändningar på SVT (Västnytt). En permanent lösning kommer i augusti och vi återkommer om detta.

För att kunna se rätt lokalsändningar från SVT behöver ni starta om TV-boxen. Gör detta genom att dra ur strömmen till TV-boxen och sätt tillbaka den efter 5 sekunder.

Efter att boxen startat igen följer ni denna inställning:

  1. Tryck på knappen ”Menu” på fjärrkontrollen
  2. Bläddra 6 steg åt vänster med pilknapparna till ”Inställningar”
  3. Tryck på knappen ”OK”
  4. Bläddra 9 steg nedåt till ”SVT lokalkanal”
  5. Tryck på högerpilen en gång och bläddra sedan ner till ”SVT Väst”
  6. Välj inställningen med ”OK”, den ska nu bli markerad
  7. Blädra tillbaka genom att trycka ”Back” två gånger

Vi är medvetna om att ni upplever fryst TV bild från och till. Detta har vi anmärkt till våra leverantörer och vi jobbar på att få detta åtgärdat. Vi kommer med uppdateringar om detta när vi vet mer. Om ni tycker det är värt mödan får ni gärna felanmäla till Telia om detta problem.

Angående kommande fakturering. Vi kommer inte att fakturera er för varken drift eller abonnemangskostnader för Juli månad. Styrelsen har beslutat att inte fakturera för driften under Juli månad samt Telia bjuder på första månadens abonnemang gentemot föreningen.

Vi kommer inom kort skicka ut fakturor för perioden Aug – Okt. Vi ber på förhand om ursäkt för dem fel som kan uppstå i början av vår fakturering och hoppas att samtliga postadresser och uppgifter stämmer.

Hälsningar
Gustav Dahlstrand
Ordförande, Fröskog Fiber