Nyhetsbrev Fiber i Fengersfors #4

Vi har nu över 70 avtal påskrivna och satsar framöver på att nå över 80 innan byggnationen är över.

Grävmaskinerna har nu jobbat en vecka och har redan jobbat sig igenom etapp gul.
Denna vecka påbörjas grunden för vårt kommande nodhus som skall stå i skogsdungen mellan skolan och FIK stugan. Nästa etapp som påbörjas under veckan blir den vi kallar etapp magenta.  Den består av samtliga hushåll norr om knarrbyvägen. Ni kan se vår etapp indelning här: https://www.froskogfiber.se/byggnation-fengersfors/karta-etapper/

Många av er har redan fått husinstallation av mediaomvandlare och fiberkabel från husväg och in i huset. De som inte fått mediaomvlandlare uppsatt under husinstallationen kommer framöver få ett besök igen, vi har nu fått en ny leverans med fler mediaomvandlare. Under husinstallationen går man även igenom vart fibern skall dras på trädgård samt de hinder som finns. Ni ansvarar själva för utsättning av egna elkablar / ledningar / rör som ni vet att ni har på er trädgård. Ni som inte fått husinstallation ännu kommer bli uppringda av NSI för bokning framöver.

Vi kommer strax utlysa fler röjardagar då vi fortfarande har områden som skall röjas kvar, information om detta utgår i mail under veckan.

Vi hoppas givetvis på en vit och fin vinter i år, dock hoppas vi att vi hinner bli färdiga med all grävning innan det blir allt för kallt.

Nedan ser ni hur dom placerar ut ett Fiberoptiskt kopplingsskåp kvällstid.

 FullSizeRender-22


Hälsningar

Gustav Dahlstrand
Ordförande, Fröskog Fiber