Julhälsningar

Den 16e December höll vår operatör Zitius julbord där representanter från Fröskog Fiber medverkade. På plats informerades vi om kommande nyheter och driftsäkerheten.

Från och med nyår skall stamnätet vara uppsäkrat med mer redundans och täthet i nätet. Vilket innebär att dom enskilda länkavbrott främst från Göteborg som drabbat oss flertalet gånger inte ska drabba oss på samma sätt framöver. Går länkar ner ska andra ta vid utan att vi som användare märker detta.

Zitius erbjuder också framöver föreningen att koppla sig samman med grannföreningar för att på samma sätt här öka redundansen i nätet. Detta är något vi kommer titta vidare på och ta kontakt med berörda grannföreningar för att få ihop dessa länkar.

Lokalt kan vi även berätta att vi i våra två noder har förstärkt vår batteribackup ytterligare och vi ska nu kunna vara i drift under strömavbrott upp till 6 – 10 timmar. Vid längre strömavbrott än så har vi även möjlighet att koppla upp våra noder med reservaggregat.

Driftstopp kommer dock alltid finnas i nät i mindre eller större skala, det går aldrig att lova en 100% drift. Dock har de utlovat att vid driftstörningar även ha ett större informationsflöde utåt vad som händer och när problemen förväntas vara avklarade.

Andra nyheter som fler tjänster på Qmarket.se presenterades också. Under Fliken Smart finns numera installation och support på plats att köpa. För er som behöver hjälp med detta.

Även hemlarm finns nu att köpa som tjänst.

För er som har sommarstuga i vårt nät ska framöver få möjligheten att kunna köpa tjänster via kort med en prepay funktion. Detta för att slippa de faktureringsproblem leverantörerna har med utländska medborgare.

Även fler perioder i korttidstjänster skall erbjudas. Där bredband med kortare perioder än 1 månad skall kunna köpas, exempelvis 1 vecka.

Vi vill även påminna er om fakturan för perioden Januari – Mars som ska vara betald senast den 30/12. Har ni inte fått någon faktura ber vi er att höra av er. Under 2017 tittar vi närmare på att förbättra faktura leverans och även kunna erbjuda autogiro.

I övrigt tackar styrelsen för det gångna året och önskar er en God Jul och Gott nytt år. Glöm inte bort Kalle Anka vid kl 15:00 imorgon, som levereras (förhoppningsvis) via vårt lysande fibernät.

Hälsningar
Styrelsen, Fröskog Fiber